NyföretagarCentrum
Program
Om oss
Nyttigheter
Nätverk
Kontakt
Hem
Stöttande företag  |  Månadens företagare   | Årets nyföretagare

Månadens företagare

Februari 2015: Studio femton

Studio femton har sin början den 5 maj. Platsen är Helsingborg. Året var 2012. Det var då Studio femtons logotyp först kom upp på skylten ovanför dörren, på Bruksgatan 15. Det var då även 518 år sedan som upptäcktsresanden Christoffer Columbus satte sin fot på ön Jamaica i Karibien. Och 94 år sedan som finska inbördeskriget tog slut. Och vi får inte glömma att Gotthard och Erhard var namnsdagsbarn.
För Studio femtons grundare, Jessica Svensson, stod den 5 maj 2012 för en stor seger, både på ett yrkesmässigt och personligt plan. Det var en dröm som gick i uppfyllelse. Och än idag brinner hon för sitt Studio femton med samma glöd som då, och levererar, tillsammans med sina två handplockade anställda stjärnmedarbetare, kreativitet, innovation, god service, trygghet, energi och glädje till Studio femtons alla fantastiska kunder.

Vad gör du på Studio femton? ”Jag äger och driver Studio femton, och arbetar dagligen i studion som Top Hair Stylist/Creative Director, med en 3-årig frisörutbildning som grund, och därefter 10 års erfarenhet i branschen. Är även diplomerad vaxterapeut, och utför diverse olika vaxbehandlingar.”

Bokning av våra tjänster sker ofta via vårt bokningssystem på vår hemsida, precis som när man bokar tid för rådgivning på nyföretagarcentrum via deras hemsida. Enkelt och praktiskt.

Vi arbetar med varumärken som passar vår personlighet, och som vi känner att vi verkligen kan stå upp för. Det är viktigt. Dessa produkter används av oss vid behandlingar i studion, och finns självklart även till försäljning. Vi vill ju att du som kund ska kunna få till ett lika bra resultat hemma framför din egen spegel också!

I alla tider har just håret haft stor betydelse för människan. Hårmodet har varierat över tid, och har återspeglat allt ifrån religiösa och politiska, till tekniska och ekonomiska förhållanden. Frisyren har historiskt sett alltid använts som ett uttryck för vår personliga identitet på många olika vis. Som exempel; på 1600- och 1700-talet använde man ofta stora, praktfulla, a-little-too-much peruker, som en form av statussymbol. Men det var bara för de som hade råd. Mycket pengar? Då var två meter hög frilla helt rätt! Helst med galna utsmyckningar i också, som exempelvis riktiga fågelburar med levande fåglar i. Gärna exotiska sådana dessutom, som inte alls trivdes särskilt bra i vårt klimat. Eller i någons hår.

Lyckligtvis har inte den trenden slagit igenom särskilt hårt några fler gånger sedan dess. Långt senare, på 1920-talet, blev istället pagefrisyren en symbol för kvinnlig frigörelse, då unga kvinnor helt enkelt klippte av sina långa hår, efter att ha släpat på dem i ett par sekel. En skräll på den tiden. Oerhört chockerande. En skam, så att säga. Bland 1960-talets hippieanhängare fick plötsligt både hår och skägg (och all annan kroppsbehåring också, för den delen) växa fritt och vilt, som en synlig protest mot det etablerade samhället.

Idag kan man, som väl är, se ut lite hur man vill i håret. Frisyrmodet är sitt bredaste någonsin, och det finns egentligen inte mycket som inte är okej. Vi klipper, kammar, flätar, klistrar, färgar, lockar, förlänger, trixar och joxar med våra hår som aldrig förr. Mest för att det är roligt. Det är ett härligt sätt att uttrycka sig själv på också. Men skulle det vara så att det inte finns något särskilt man vill uttrycka med sin frisyr, så gör det inget. Ibland vill man ju helt enkelt bara vara sitt allra snyggaste. Och det är just precis det som vi hjälper våra kunder med hos oss!

Salongen kommer under februari att byta lokal med Karla Konsthantverk, vägg i vägg och återuppstå i en ny och spännande layout med samma glada ansikten på plats.
Studio femton


Studio femton      Företagare: Jessica Svensson
Företag: Studio femton
Hemsida: www.studiofemton.com
Tidare ”Månadens företagare”:
Juli 2017: Strandpensionatet AB
Januari 2017: Ekonomiföretaget Baehring Dahl AB
November 2016: Albina Snacks AB
Oktober 2016: Rullskidcenter Sverige
Maj 2016: The Whyland AB
April 2016: Royal Skateshop
Mars 2016: Sigvard Månsgård
Februari 2016: Sofie Bly AB
Januari 2016: STORE på Kullagatan 31 i Helsingborg
December 2015: Montageduon i Ängelholm AB
November 2015: Student Network AB
September 2015: Etman Distribution AB
Augusti 2015: Holy Sally / Cannica AB
Maj 2015: Timjan & Träd AB
April 2015: Bilprospekt.se - Bilprospekt Sverige AB
Januari 2015: Hugsmile
November 2014: ConCellae AB
Oktober 2014: S&M Anderssons Design
September 2014: www.minfot.se Min Fot i Båstad AB
Augusti 2014: CARESTO
Juni 2014: Vegeriet Vegetarisk Restaurang AB
Maj 2014: Mega Musik gymnasieskola AB
April 2014: Conference and Event i Skåne AB
Mars 2014: Ålgrändens Ost & Delikatesser
Februari 2014: Leg.Kiropraktor Elin Vesterskov
December 2013: ProToSell AB
November 2013: Studio JK /Studio Joachim Karlsson i Helsingborg AB
Oktober 2013: Emmas Kakel & Klinker
September 2013: Oldsbergs Ost AB
Augusti 2013: Tropikariet i Helsingborg AB
Juni 2013: Naked Juicebar AB
Maj 2013: K-gränd AB, Bistro & Deli.
April 2013: Tur & Retur Resebyrå AB
Mars 2013: Yokiono.se / Tretton
Februari 2013: Väg- och Fastighetsstängsel Sverige AB
Januari 2013: RESTAURANG TELEGRAFEN AB
December 2012: P.A.R.K i Syd AB
November 2012: Skumpa & Spaljé AB
Oktober 2012: Riverside Hotel i Ängelholm AB
September 2012: MACKAPÄR AB
Juli 2012: ALOIS assistans AB
Juni 2012: Villavind AB
Maj 2012: Trons Production AB
April 2012: Kulturia

Snabblänkar:
Boka rådgivning >
Boka återbesök >
Besök våra inspirationsmöten & seminarier >
Nyhetsbrev >
Kontakta oss >

Nyföretagarcentrum
Skåne Nordväst
Facebook
startaatdrivaeget.com

Helsingborg: Kolmätaregränd 11A
T 042-18 18 20 · Karta

Landskrona: Östervångsplan 15
T 0418-40 30 50 · Karta

Ängelholm: Järnvägsgatan 5
T 0431-828 29 · Karta
Hur gör vi?
Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri, konfidentiell och objektiv starta eget rådgivning, coaching och mentorskap tillsammans med ett stort aktivt nätverk inom näringslivet skapar basen...
Läs mer >

Vilka är vi?
Vi är certifierade och diplomerade rådgivare inom ”NyföretagarCentrum Sverige” med näringslivet som initiativtagare och huvudfinansiär. Vi har rådgivnigskontor i Helsingborg, Landskrona och Ängelholm...
Läs mer >

Vad åstadkommer vi?
Nyföretagarcentrum har prövat över 18.000 affärsidéer, varit involverade i över 9.000 nya företag som skapat sysselsättning på nivån 16.000 människor som bor i Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm, Örkelljunga...
Läs mer >